U subotu 25. siječnja izvršeno je bodovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice područja Grada Mursko Središće i općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec.

Komisiju za bodovanje sačinjavali su županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Krištofić, predsjednik VZP Krunoslav Colar, zapovjednik VZP Mihael Grbavec i tajnik VZP Marko Strojko. Bodovanje se vrši kroz više segmenata u koje među ostalo ulaze ispravnost opreme, vatrogasna natjecanja, brojnost članstva, sudjelovanje na intervencijama, javne vježbe i slično.

Tako je ovo bodovanje pokazalo da je DVD Vratišinec bio vrlo aktivan tijekom 2013. godine. U 2013. godini DVD Vratišinec sudjelovao je na mnogim natjecanjima u raznim kategorijama, osvojivši na nekima i prva mjesta, organizirao javnu vatrogasnu vježbu “Leško 2013”, nabavio raznu novu opremu te održavao postojeću i ono najvažnije nabavio navalno vozilo i drugo.

Ukupno su vratišinski vatrogasci sakupili 2102 boda što je najviše na području VZP u kategoriji ostalih društava. Ovoliko puno bodova samo je dodatni poticaj društvu da i ubuduće bude tako aktivno.

emedimurje

izvor: Andrija Kvakan i Magdalena Šoltić

Share Button