III. mala skupština DVD-a Vratišinec

Ulaganje u mlade, ulaganje u vatrogasnu budućnost…

U subotu, 16. prosinca s početkom u 17 sati u vatrogasnom domu u Vratišinc, DVD Vratišinec održao je III. Malu skupštinu za pomladak i mladež. Ono po čemu je ona posebnija od dosadašnjih je u tome što su izvještaj o radu za 2017.g. i Plan rada za 2018.g. pripremili sami članovi vatrogasne mladeži, kao poticaj da mladi vatrogasci od samog početka steknu uvid koje sve obveze vatrogastvo nosi sa sobom. Skupštinu je predvodio predsjednik Društva Stjepan Kozar, izvještaj o radu u 2017.godini pročitao je član vatrogasne mladeži Samuel Šarić, kojeg je pripremila Magdalena Pleša, dok je članica Katarina Petak pročitala Plan rada za 2018. godinu. Za zapisničarku je jednoglasno izabrana članica vatrogasne mladeži Lara Tkalec. Zadivljujuće je što smo iz izvještaja mogli čuti da su članovi vatrogasne mladeži i pomlatka DVD-a Vratišinec u 2017. godini osvojili ukupno 12 pehara s različitih natjecanja i to:

TOTOVEC – VIII. susreti vatrogasaca (pomladak muški 1 – 2.mjesto)
TOTOVEC – VIII. susreti vatrogasaca (pomladak muški 2 – 3.mjesto)
ČAKOVEC – VII. kup za pomladak VZG Čakovca (pomladak muški 2 – 2. mjesto)
VRATIŠINEC – 19. natjecanje upotrebom podzemnih hidranata (mladež muški2 – 1.mjesto)
VRATIŠINEC – 19. natjecanje upotrebom podzemnih hidranata (mladež muški1 – 2.mjesto)
ŽIŠKOVEC – XIX. Igre vatrogasne mladeži (pomladak muški – 1. mjesto)
DONJI MIHALJEVEC – 5. Dravski kup za pomladak (pomladak muški 2 – 3. mjesto)
GORNJI KURŠANEC – 2. kup G. Kuršanca za pomladak (pomladak muški 2 – 1. mjesto)
GORNJI KURŠANEC – 2. kup G. Kuršanca za pomladak (pomladak muški 1 – 2. mjesto)
VRATIŠINEC – 4. kup Vratišinca za pomladak i mladež (pomladak muški – 2.mjesto)
MERHATOVEC – 3. utrka vatrogasaca (ekipno pomladak – 2. mjesto)
MERHATOVEC – 3. utrka vatrogasaca (ekipno mladež – 2. mjesto)

Skupština je iskorištena kao prilika da svi članovi prime diplomu kao zahvala za sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima pomlatka i mladeži. Ispred voditelja vatrogasne mladeži skupštini se obratila voditeljica i tajnica Društva Magdalena Šoltić koja je zahvalila članovima pomlatka i mladeži na predanom i marljivom radu te im čestitala na vrlo uspješnoj sezoni.

Također ispred Općine Vratišinec i DVDa Vratišinec skupštinu je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća i zapovjednik Društva Mihael Grbavec koji je pohvalio rad mladeži DVDa Vratišinec te istaknuo da imaju podršku općine. „Izrazito sam ponosan što sam zapovjednik ovog Društva  jer vidim koliko truda i zalaganja ste uložili da bi osvojili sve ove pehare“ – istaknuo je zapovjednik.

Nakon skupštine uslijedilo je druženje svih članova na kojem nam se pridružio i načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić.

Share Button