U nedjelju 14. rujna povodom dana Općine Vratišinec u organizaciji DVD-a Vratišinec održana je javna pokazna vježba pod nazivom „Sokol 2014“. Vježba se održala na nogometnom igralištu “NK SOKOL” Vratišinec, gdje je došlo do sljedeće pretpostavke:

“Nakon utakmice došlo je do požara u spremištu prostorija nogometnog kluba, odnosno u predjelu svlačionica. Očevici su opazili nastanak dima koji izlazi van objekta te pozivaju vatrogasce. Dolaskom na mjesto događaja vatrogasci pretražuju unutrašnjost prostorija kako bi spasili zatočene osobe i pogasili požar formirajući  mlaz za unutarnju navalu. Gašenje  spremnika pjenom  vršilo se valjskom navalom te su se ujedno štiti okolne objekte. “

Na vježbi je sudjelovao DVD Vratišinec i DVD Gornji Kraljevec sa ukupno 13 vatrogasaca i 3 vozila. Vježbom je zapovijedao zapovjednik DVD-a Vratišinec Mihael Grbavec koji je zajedno sa stožerom ocijenio vježbu uspješno izvedenom. Na samom kraju vježbe načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić pozdravio je sve prisutne vatrogasce te im zahvalio na uspješnoj vježbi te ukazao kako je iznimno zadovoljan suradnjom dvaju DVD-a sa područja Općine.

Fotogalerija…

 

Share Button