Skromnije nego što je inače, dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec održalo je 05. ožujka 2022. godine u svom vatrogasnom domu 96. redovnu godišnju skupštinu. Skupštinu su zajedničkim snagama vodili predsjednik Kozar Stjepan te Jezernik Dejan.
U izvješću o radu društva za 2021. godinu koje je podnio zamjenik zapovjednika Kvakan Andrija istaknuto je da je u minuloj godini društvo unatoč pandemiji djelovalo stabilno i uvijek je bilo na raspolaganju u slučaju potrebe za njihovom intervencijom i slično. U 2021. godini društvo je zabilježilo 6 intervencija od kojih svakako valja izdvojiti intervenciju u Čakovcu na drvenim barakama. Bilo je tu još 2 požara na građevinama, 1 požar otvorenog prostora, 1 uklanjanje stabla s prometnice i 1 prometna nesreća. Uz već spomenuti 6 intervencija, društvo je organiziralo 2 pokazne javne vježbe, dežuralo na cijepljenjima protiv SARS-COVID 19 u sportskoj dvorani u Murskom Središću te mnoge druge aktivnosti. Ono što je svakako falilo društvu su vatrogasna natjecanja kojih u 2021. godini nije bilo zbog pandemije. U 2021. godini Društvo bilježi nastup samo na vatrogasnoj utrci u Merhatovcu gdje je uz niz pojedinačnih uspjeha, ekipa mladeži ekipno osvojila 1. mjesto, a pomladak 2. mjesto.
Ulaganju u opremu uvelike se daje pažnja pa je tako u 2021. godini društvo vlastitim sredstvima kupilo pick-up vozilo Nissan Navara u koji je naknadno ugrađen visokotlačnisklop s vitlom i spremnikom od 300 litara. Nabavljena je i termo kamera te još niz sitne opreme.
Sav taj rad i nabavka opreme nije moguća bez financija pa je tako financijsko izvješće za 2021. godinu podnijela blagajnica Grbavec Antonija dok je Kordić Kristina podnijela izvješće tijela koje nadgleda rad društva odnosno Nadzornog odbora. Plan za 2022. godinu uz redovnu djelatnost protupožarne zaštite je svakako opremanje društva novom opremom, sudjelovanje na natjecanjima svih kategorija koliko god bude to moguće, organizacija javnih vježbi, osposobljavanje članova te još niz aktivnosti.
Skupštini je u ime VZMŽ prisustvovao i skupštinu pozdravio predsjednik Mario Medved koji je najprije zahvalio za angažman društva na požaru u Čakovcu, pohvalio rad društva u prethodnoj godini te članove upoznao s novim zakonom o vatrogastvu odnosno novim preustrojem zajednica. Marko Strojko skupštinu je pozdravio u ime sadašnje Vatrogasne zajednice područja spomenuvši da je DVD Vratišinec primjer društva kako treba raditi i da je društvo u samom vrhu međimurskog vatrogastva unazad nekoliko godina na bodovanjima koja provodi VZMŽ.
U novoj ulozi našao se zapovjednik društva Grbavec Mihael i to kao načelnik Općine Vratišinec koji je uz pohvale društvu kazao da će općina uvijek, a u okviru koje propisuje zakon pomagati radu DVD-a Vratišinec, ali i DVD- a Gornji Kraljevec kao drugog vatrogasnog društva u Općini. Skupštini se odazvao i Trstenjak Marijan iz FF Ebreischdorf iz Austrije koji je pozdravio skupštinu i zahvalio na dugogodišnjoj suradnji i prijateljstvu.
Skupština je iskorištena za podjelu priznanja i odlikovanja, pa su stoga spomenicu za 10 godina rada u Društvu primili: Samuel Šarić, Katarina Petak, Dražen Petak, Maksim Slamek i Ana Pintarić. Nikolina Topolko primila je spomenicu za 30 godina aktivnog rada u Društvu, dok su predsjednik Stjepan Kozar i Nenad Krištofić primili spomenicu za 40 godina.

Share Button