U subotu, 13. ožujka 2021. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec, pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera održalo je svoju 95. izbornu godišnju skupštinu. Skupština se održala u dvorani Doma kulture u Vratišincu bez prisustva gostiju i uzvanika, a zbog mjera neki od članova sjednici su prisustvovali online. Skupštinu su zajedničkim snagama vodili Stjepan Kozar i Dejan Jezernik. Izvješće o radu upravnog odbora i zapovjednika za 2020. godinu podnio je zapovjednik Mihael Grbavec, dok je izvješće o financijskom poslovanju za 2020. godinu podnijela blagajnica Antonija Grbavec. Društvo je u 2020. godini odradilo 12 intervencija i to 5 požara otvorenog prostora, 3 tehničke intervencije, 3 osiguranja i 1 javna pokazna vježba pod nazivom „Valentinovo 2020“. Društvo broji 52 člana starijih od 18 godina i 48 članova vatrogasnog pomlatka i mladeži na koje su izrazito ponosni. 2020. godina je bila izrazito teška i nepredvidljiva za sve pa se tako rad Društva sveo na provođenje mjera za suzbijanje virusa COVID-19 te odradili ukupno 62 ophodnje prema nalogu Stožera i zapovjednika VZMŽ.

Pozivu se ispred općine odazvao načelnik Zdravko Mlinarić, koji je i ujedno počasni član Društva te pohvalio rad društva i njihovo nesebično zalaganje i požrtvovnost.

Skupština je jednoglasno donosila sve odluke i prihvatila sva izvješća i planove te tako između ostalog prihvatila novi Statut i Poslovnik o radu.

S obzirom na to da je ovogodišnja skupština izbornog karaktera Društvo je odabralo novi stari saziv Upravnog i Nadzornog odbora. Za predsjednika je odabran Stjepan Kozar, a za njegovog zamjenika Bernard Podgorelec. Zapovjednik Društva i dalje ostaje Mihael Grbavec, a njegov zamjenik Andrija Kvakan. Dužnost tajnice obnašat će i dalje Magdalena Šoltić.

Skupština je iskorištena za podjelu spomenica za 10, 20, 30 i 40 godina rada u Društvu. Spomenicu za 10 godina primio je Bernard Podgorelec, za 20 godina spomenicu su primili Andrija Kvakan i Magdalena Šoltić, za 30 godina Roberta Benc i Ivica Grbavec, a za 40 godina Anđelko Škvorc i Stjepan Petković.

Na samom kraju DVD Vratišinec zahvaljuje Općini Vratišinec na čelu s načelnikom Zdravkom Mlinarićem na dobroj suradnji i potpori. Također zahvaljuju i svim članovima koji su u 2020. godini unatoč pandemiji odvojili svoje vrijeme za obavljanje ophodnji i intervencija, te po ne znajući koji put stavili druge ispred sebe. Hvala svim vatrogascima na nesebičnosti.

s lijeva na desno: Mihael Grbavec (zapovjednik), Stjepan Kozar (predsjednik), Magdalena Šoltić (tajnica), Bernard Podgorelec (zamjenik predsjednika), Andrija Kvakan (zamjenik zapovjednika)
Share Button