U subotu, 7. ožujka 2020. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec održalo je 94. godišnju skupštinu. U prepunoj dvorani Doma kulture “Dr. Vinko Žganec” uz domaće članove i uvažene goste vatrogasnog i političkog kruga okupili su se i prijatelji vatrogasci iz okolnih društava te predstavnici Udruga koji su svojom nazočnošću uveličali istu.

U radno predsjedništvo skupštine izabrani su Stjepan Kozar kao predsjedavajući, te Mihael Grbavec i Dejan Jezernik kao članovi. Opširno i iscrpno izvješće o radu DVD-a u 2019. godini podnio je zapovjednik Mihael Grbavec. U izvješću smo mogli čuti da je u 2019. godini DVD Vratišinec zabilježio 16 intervencija različitog karaktera. Društvo je sudjelovalo na dvije javne pokazne vježbe i to 9.11.2019. godine u Križovcu u organizaciji DVD-a Križovec i 30.12.2019. godine na javnoj pokaznoj vježbi pod nazivom „Općina 2019.“

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec broji 50tak članova starijih od 18. godina, a ono na što su izrazito ponosni je što broj vatrogasnog pomlatka i mladeži broji 48 članova. Radu s mladima posvećena je posebna pažnja, a dokaz tome je što su upravo oni  osvojili 8 pehara od ukupno 11 u 2019. godini. U protekloj godini članovi društva samostalnim trudom i zalaganjem izradili su komplet stazu za vježbanje vatrogasne mladeži i štafetu. Nabavljeno je mnoštvo opreme i to: nove brentače za djecu, rukavice za tehničke intervencije, kacige za šumske požare, te 2 izolaciona aparata. Ovim putem DVD Vratišinec zahvaljuje Općini Vratišinec za osiguranje sredstava za sufinanciranje navedenih aparata u sklopu civilne zaštite. Društvo s ponosnom ističe što su u 2019. godine od Vatrogasne zajednice Međimurske županije primili nagradu za osvojeno 2. mjesto u kategoriji ostalih društava sukladno provedenom bodovanju za 2018. godinu.

Ispred Vatrogasne zajednice Međimurske županije i JVP Čakovec prisutnima se obratio zapovjednik Mladen Kanižaj koji je uputio čestitke DVD-u na radu u 2019. godini i poželio sreću za ostvarenje svih planova u 2020. godinu. Zatim su se prisutnima obratili Marko Strojko ispred VZPa, Štefanija Jambrošić ispred Općine Vratišinec i KUU Društvo žena Gornji Kraljevec i Valent Srpak kao predstavnik vatrogasnih veterana Međimurske županije. Svi su redom čestitali Društvu na postignutim rezultatima.

Skupština je iskorištena za podjelu priznanja i odlikovanja. Zvanje vatrogasac stekao je David Branilović, a zvanje vatrogasac I. klase Mario Goričanec i Vanesa Obadić. Kristina Kordić primila je uvjerenje o položenom ispitu za zvanje vatrogasne dočasnice I. klase. Za svoj radu u društvu Magdalena Pleša primila je spomenicu za 10. godina rada, Ivan Grbavec za 20. godina rada, dok je Dejan Jezernik primio spomenicu za 40. godina rada i zalaganja u društvu.

Na samom kraju DVD Vratišinec zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli radu Društva i doprinijeli razvoju vatrogastva na području Općine Vratišinec.

Zapisničar Andrija Kvakan, Dejan Jezernik član radnog predsjedništva, predsjednik Stjepan Kozar i Mihael Grbavec član radnog predsjedništva
Prepuna dvorana Doma kulture
Share Button