U subotu, 11. svibnja 2019. godine na sportskim terenima nogometnog kluba „Sokol“ održano je vatrogasno natjecanje 6. Kup Vratišinca za pomladak i mladež, a pod pokroviteljstvom Općine Vratišinec. Na natjecanju je snage odmjerilo 36 ekipa podijeljenih u 4 kategorije. Podsjećamo da je natjecanje osmišljeno 2014. godine na inicijativu zapovjednika Mihaela Grbavca kao prednatjecanje VZP grada Mursko Središće i Općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec, a 2016. godine spomenuto natjecanje preimenovano je u Kup Vratišinca za pomladak i mladež.

Najviše desetina nastupilo je u kategoriji pomladak muški gdje se 1. mjesto osvojila ekipa Nedelišće 1 ispred ekipe iz Savske Vesi na drugom mjestu i ekipe domaćina na 3. mjestu. Kod djevojčica bez prevelikog iznenađenja; 1. mjesto osvojile su djevojčice iz Donjeg Mihaljevca, 2. mjesto ekipa iz Savske Vesi, a 3. mjesto djevojčice iz Sv. Martina na Muri.

U kategoriji mladež muški ukupno je nastupilo 11 desetina, a s osvojenih 1044,07 bodova ekipa iz Palinovca zauzela je 1. mjesto ispred Gromova (DVD Krištanovec) i mlade ekipe DVD-a Kuršanec na trećem mjestu. U ženskoj kategoriji nastupilo je 6 desetina, a 1. mjesto osvojile su djevojke iz Domašinca, 2. mjesto DVD Totovec i 3. mjesto DVD Šandorovec. Svi natjecatelji primili su medalje za sudjelovanje na natjecanju, dok su oni najbolji primili i pehar.

Natjecanje su posjetili predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež HVZ-a Milivoj Taslak, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Vatrogasne zajednice Međimurske županije Hrvoje Novaković, tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Nikola Besedić i predsjednik VZP-a grada Mursko Središće i Općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec Marko Strojko koji je pohvalio organizaciju samog natjecanja.

Na samom kraju prisutnima se obratio ispred domaćina zapovjednik Mihael Grbavec koji je čestitamo svima na ostvarenim rezultatima te poželio svim ekipama puno uspjeha na nadolazećem Županijskom natjecanju koje će se održati 25. svibnja.

DVD Vratišinec zahvaljuje svim natjecateljima na sudjelovanju, svim sponzorima i donatorima oko pomoći kod organizaciji, Općini Vratišinec na pokroviteljstvu, sudačkoj komisiji na fer i korektnom suđenju, te svim članovima Društva na odvojenom vremenu za organizaciju ovakve vrste natjecanja.

Share Button