DVD Peklenica bio je domaćin javne pokazne vježbe VZP grada Mursko Sredisće i općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec koja se održala na privatnom posjedu u Peklenici, lici kralja Tomislava 6. vlasnika Derk Slavka. Vježba se sačinjavala od unutarnje navale, spašavanje ozljeđenih osoba i vatrogasaca, gašenja objekta i gospodarskih stojeva, štićenje okolnih objekata te dobave vode iz hidranta. Vježbom je zapovijedao zapovjednik VZP Grbavec Mihael.

DVD Vratišinec – na vježbi sudjelujemo sa 7 članova navalnim i kombi vozilom. Dolaskom na vježbu pomoću navalnog vozila, vitlom za brzu navalu vršimo zaštitu objekta i krovišta te sprečavamo širenje požara na okolne objekte. Zbog potrebe vode spajamo se na navalno vozilo DVD- a Sv. Martin na Muri te kasnije na dobavu vode iz hidranta.

Sudjelujemo u spašavanju ozljeđenih vatrogasaca te šaljemo dvojicu vatrogasaca u objekt  opremljeni sa aparatima za zaštitu dišnih organa. Nakon što su pregledali objekt i ustanovili da se sve osobe spašene i pogašen požar, intervencija je završena. Utrošeno 7 sati.

izvor: Mihael Grbavec

Share Button