U razdoblju od 12. do 14. rujna obilježeni su dani Općine Vratišinec. Tako smo se prva dva dana družili na sportskim terenima uz razne igre i ples, dok je 14. rujna održana svečana sjednica Općine Vratišinec koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Antun Bukovec. Na samoj svečanoj sjednici uz mještane Općine i predstavnike udruga prisustvovali su i visoki dužnosnici: zamjenik ministra kulture Alen Kajmović, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i mnogi drugi.

Prvi dan Općine održavao se na sportskim terenima NK “Sokol” Vratišinec i na terenima Udruge mladih Vratišinec. Tako je Savjet mladih Općine Vratišinec organizirao razne seoske igre, dok su članovi UMV-a pripremili teren za odbojku na pijesku. DVD Vratišinec odazvao se svim igrama te osvaja 1.mjesto u kategoriji seoskih igara i 3.mjesto u odbojci na pijesku. Medalje najboljima uručio je načelnik Općine Zdravko Mlinarić.

Drugog dana druženja preselili smo se u Gornji Kraljevec, na terene NK “Napredak” gdje Savjet mladih uz pomoć KUU Društvo žena organizira seoske igre za udruge i mještane. I drugog dana naši članovi odazvali su se igrama, te pokazali najviše spretnosti u njima. DVD Vratišinec opet osvaja 1.mjesto i zlatnu medalju od ukupno 4 prijavljene ekipe. I ovog puta načelnik Općine uručio je medalje najboljima. Ovim putem čestitamo našim članovima na osvojenim medaljama.

Posljednji dan obilježavanja Dana Općine Vratišinec započeo je mimohodom udruga s područja Općine do crkve Sv. Križa u Vratišincu gdje je župnik Pavao Mesarić održao Sv. Misu povodom dana Općine i blagdana Križovo. Nakon Sv. Mise u 19 sati započela je svečana sjednica na kojoj je muška “A” ekipa primila pohvalnicu Općine. Po završetku programa sve Udruge i mještani nastavili su se družiti na prigodnom domjenku koji je pripremila Općina.

Share Button