U subotu, 22. kolovoza pod domaćinstvom DVD-a Vratišinec održano je XVII. natjecanje uporabom podzemnih hidranata. Svrha ovakvog natjecanja je provjeriti koliko je ekipi od 5 članova potrebno za postaviti hidrant te jednim mlazom vode ugasiti požar, odnosno u slučaju natjecanja srušiti metu. Natjecanje se održalo na vrhunski pripremljenom poligonu u ulici Ograda, dok se proglašenje i zabava uz živu muziku održavalo kod OŠ “Dr. Vinka Žganca” u Vratišincu. Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je ukupno 51 ekipa, što je najveći broj do sada na ovakvoj vrti natjecanja.

Potpuna dominacija domaćina u kategoriji seniora

U kategoriji seniorka žene nastupilo je ukupno 10 ekipa, a cure iz Vratišinca osvojile su sva tri pehara. Tako žene 1 šestu godinu za redom osvajaju 1. mjesto, žene 3 koje su ove godine po prvi put nastupile u ovoj kategoriji zauzimaju 2. mjesto dok žene 2. osvajaju 3. mjesto.
U kategoriji seniora muški također bez prevelikoga iznenađenja. Četvrtu godinu za redom titula najboljih pripala je ekipi DVD Vratišinec 1 ispred DVD-a Domašinec na drugom mjestu i ekipe iz Zasadbrega na trećem mjestu.

U kategoriji mladež muški prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Domašinec, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Krištanovca, dok je treće mjesto pripalo ekipi iz Peklenice. U kategoriji mladež žene nastupalo je 10 ekipa, a pehare osvajaju ekipa Domašinec 2 za prvo mjesto, Domašinec 1 za drugo mjesto te ekipa DVD-a Peklenica za treće mjesto.

Na samom kraju natjecanja održana je i pokazna vježba veterana VZP koju su sačinjavali sa po jedan član iz DVD-a Vratišinec, DVD Peklenica, DVD-a Gornji Kraljevec, DVD-a Križovec i DVD Mursko Središće.

Treba pohvaliti i sudačku komisiju u sastavu Radovan Zadravec i Marijan Latin uz voditelja natjecanja zapovjednika VZP Mihaela Grbavca na odlično obavljenom poslu.

Natjecanju su prisustvovali načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić koji je ovom prilikom DVD-u Vratišinec donirao dragocjen poklon, motornu pilu marke husqvarna. Ispred Vatrogasne zajednice Međimurske županije natjecanju je prisustvovao tajnik Dragutin Trupković, ispred VZP predsjednik Krunoslav Colar, tajnik Marko Strojko i zapovjednik Mihael Grbavec.

DVD Vratišinec zahvaljuje se svim natjecateljima koji su se odazvali na natjecanje, svim sponzorima i simpatizerima vatrogastva, Općini Vratišinec i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji XVII. natjecanja uporabom podzemnih hidranata.


DVD XVII. hidranti sponzori i donatori

Rezultati 

Galerija fotografija

Izvor: Magdalena Šoltić, Andrija Kvakan, Mihael Grbavec
Foto: Petra Perhoć

Share Button