U subotu, 17.8. 2013. godine DVD Vratišinec sudjelovao je na XV. natjecanju uporabom podzemnih hidranata koje se održalo u Križovcu. Ovo je tradicionalna vrsta natjecanja koja se već petnaestak godina održava samo na VZP grada Mursko Središće i općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec. Svrha natjecanja je provjeriti koliko je timu od 5 članova potrebno za  postaviti hidrant te jednim mlazom vode ugasiti požar, odnosno u slučaju natjecanja srušiti metu.

DVD Vratišinec nastupao je sa ukupno 5 ekipa i to u kategoriji mladež žene, mladež muški, seniori muški i sa dvije ekipe u kategoriji seniori žene. Da se trud po vrućinama i kiši isplatio pokazali su i osvojeni pehari.

Vatrogasci iz Vratišinca osvojili su 3 pehara, što im ujedno daje titulu najtrofejnijeg društva natjecanja. Prvo mjesto u kategoriji žene osvojila je 1. ekipa Vratišinca sa vremenom 44.10 sek što je ujedno i drugo vrijeme muške kategorije, dok je u toj istoj kategoriji ženska 2. ekipa osvojila 2. mjesto.

U kategoriji muški daleko najbolji bili su dečki DVD-a Vratišinec osvojivši također1. mjesto sa najboljim vremenom natjecanja. Valja napomenuti kako su mladež žene osvojile 4. mjesto, odnosno “drvenu medalju”. Dok su mladež dečki osvojili 10. mjesto.

Na samom kraju natjecanja vatrogasce su redom pozdravili gradonačelnik M.Središća Dražen Srpak, tajnik VZMŽ Dragutin Trupković, predsjednik VZPKruno Colar te zapovjednik VZP Mihael Grbavec.

Dok se većina vatrogasaca iz Vratišinca u Križovcu borila postići što bolje rezultate, članovi DVD-a Vratišinec u isto su vrijeme prisustvovali na proslavi DVD-a Savska Ves povodom 90. obljetnice rada i postojanja. Tom prilikom predsjednik DVD-a Vratišinec Kozar Stjepan uručio je domaćinu mali poklon kao znak uspješne suradnje između dva društva za koju se nadamo i vjerujemo da će trajati i dalje. Ovom prilikom čestitamo DVD-u Savska Ves na jubileju.

Proslava DVD-a Savska Ves
Proslava DVD-a Savska Ves
Share Button