U utorak 19. svibnja članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratišinec posjetili su dječji vrtić Srčeko iz Vratišinca. Javnu vježbu “DV Srčeko 2015” organizira DVD Vratišinec povodom mjeseca zaštite od požara. Vježba se održala u dvorištu dječjeg vrtića gdje je došlo do slijedeće pretpostavke: “Nakon proljetne rezidbe voćaka u dvorištu DV Srčeko domar je odlučio zapaliti granje. Ne pridržavajući se određenih mjera zaštite od nastanka požara prilikom paljenja zbog naleta vjetra dolazi do širenja vatre uz prijetnju na susjedne objekte”. 

Nakon dojave na intervenciju je izašlo nekoliko članova Društva sa navalnim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije grupa za brzu navalu kreću u gašenje pomoću vitla za brzu navalu. Dvojica vatrogasaca pomažu u gašenju pomoću vatrogasnih naprtnjača kojima u potpunosti gase žeravicu, dok dvoje članova požar gase pjenom.

Nakon uspješno ugašenog “požara” najmlađi su se imali prilike upoznati sa opremom i navalnim vozilom DVD-a Vratišinec. Generacije kroz vrtić iz godinu u godinu se mijenjanju, ali oduševljenje kad su vatrogasci u pitanju kod djece ne nedostaje. U znak zahvalnosti djeca i tete poklonili su vatrogascima veliki crtež na kojemu su dakako vatrogasci koji gase požar.

Share Button