U subotu, 27. prosinca DVD Vratišinec održao je završni sastanak svih članova Društva. Na sastanku je prisustvovalo dvadesetak članova, od kojih 10 članova U.O., predsjednik N.O., 2 člana N.O. te ostali članovi. U 2014. godini DVD Vratišinec imao je 22 intervencije, što je za 3 više u odnosu na prethodnu 2013. godinu. Da je ova godina bila iznimno kišovita pokazuje i broj tehničkih intervencija, njih 15 u kojima prevladavaju razna ispumpavanja. Također valja napomenuti da je bilo 4 požara, 2 javne vježbe i jedna intervencija u kategoriji ostalo (Osiguranje križnoga puta). Prema bodovanju za 2013. godinu DVD Vratišinec osvojio je 8. mjesto od 77 društava. U mjesecu zaštite od požara
Društvo je na svečani način obilježilo dan Sv. Florijana te 200-tu obljetnicu kapelice Sv. Florijana u Vratišincu. Tokom godine Društvo je sudjelovalo na raznim natjecanjima na kojima su osvajali zavidne rezultate, a najznačajniji su:

I.
1.mjesto podmlatka muški i mladež muški te 2.mjesto mladež žene na prednatjecanju VZP koje se po prvi put održalo u vatrogasnoj zajednici područja pod inicijativom i domaćinstvom DVD-a Vratišinec.

II.
Županijsko natjecanje podmlatka i mladeži u Dunjkovcu

III.
Područno natjecanje uporabom VMŠ-a na kojem ženska ekipa osvaja 1.mjesto, a muška 3.mjesto čime su ekipe stekle plasman na Županijsko natjecanje.

IV.
Natjecanje uporabom podzemnih hidranata u kojem članovi osvajaju 3 prva mjesta te jedno 6. mjesto.

Društvo je organiziralo Javnu vatrogasnu vježbu “Sokol 2014.” povodom dana Općine te sudjelovalo na javnoj vatrogasnoj vježbi područja održanoj u Lapšini. Odazivali smo se na razne skupštine i proslave. Pri samom kraju godine po treći put posjetili smo prijatelje iz Austrije. Valja istaknuti da su članovi prilikom uređenja dječjeg igrališta kod škole pokazali da je vatrogastvo jedna humana i društvena organizacija.
DVD Vratišinec zahvaljuje svim članovima na trudu i zalaganju tijekom čitave godine.

Share Button