U prostorijama DVD-a Vratišinec u subotu, 28.12. održana je završna sjednica VZP grada Mursko Središće i općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec. U izvješću o radu zajednice koje je podnio zapovjednik Grbavec Mihael možemo izdvojiti da se na području VZP do 30.11.2013 ukupno bilježi 77 intervencija od čega 50 tehničkih, 17 požara te 10 ostalih. Održana je jedna zajednička te nekoliko samostalnih vatrogasnih vježbi na tom području. Što s tiče natjecanja na svakom natjecanju u Međimurju zajednica je imala svoje predstavnike koji su postizali vrlo dobre rezultate. Radilo se na opremanju društava pa je tako DVD Vratišinec nabavio navalno i zapovjedno vozilo, DVD Selnica kombi vozilo dok su ostala društva ulagala u ostalu opremu. Kao ponos ove zajednice ističe se natjecanje uporabom podzemnim hidrantima koje se održava već 15-ak godina te je ove godine u domaćinstvu DVD-a Križovec bilo najbrojnije do sada sa 45 ekipa.

Ivan Srpak (dugogodišnji zapovjednik VZP-a) prima povelju počasnog zapovjednika VZP-a
Ivan Srpak (dugogodišnji zapovjednik VZP-a) prima povelju počasnog zapovjednika VZP-a

Sjednica je iskorištena da se dugogodišnjem zapovjedniku VZP-a Srpak Ivanu uruči povelja počasnog zapovjednika kao nagrada za tridesetogodišnji rad na toj funkciji koja je kroz to razdoblje nosila razne nazive.

U planu za 2014. godinu je još više poraditi na preventivi, organizirati barem jednu zajedničku vježbu, sa što više ekipa predstavljati zajednicu na svim natjecanjima, nastaviti tradiciju održavanja natjecanja podzemnim hidrantima, međusobno si pomagati među društvima, organizirati tečajeve za vatrogasca i vatrogasca I.klase i dr. Na sjednici VZP-a prisustvovao je i naćelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, koji pozdravio sve prisutne i zaželio im što uspješniju 2014. godinu. Sjednicu je vodio predsjednik zajednice Krunoslav Colar koji je prvu godinu mandata nazvao uspješnom te se zahvalio DVD-u Vratišinec na ugodnom gostoprimstvu.

1469881_10202821229760488_1444856312_n
Gosti završne sjednice
IMG_1392
Podpredsjednik VZPa Kozar Stjepan, tajnik VZPa Strojko Marko, predsjednik VZPa Colar Krunoslav, zapovjednik VZPa Grbavec Mihael

izvor: Andrija Kvakan

Share Button