Skupštinu je otvorio predsjednik zajednice Mario Medved, koji je na samom početku pozdravio uvažene goste i to Načelnika HVZ-a Željka Popovića, dopredsjednika HVZ-a Nedeljka Vukalović, zamjenika župana Međimurske županije Josipa Grivec, predsjednika skupštine Međimurske županije Mladena Novaka, načelnike i gradonačelnike iz Međimurske županije, Ivana Novaka, predstavnika PU Međimurske, predstavnike Pomurske regije Republike Slovenije sa suradnicima, Ladislava Söke, pročelnika PU DUZS-a, predstavnike susjednih vatrogasnih zajednica Koprivničko križevačke, Varaždinske i Krapinsko zagorske županije. Također skupštini su bili prisutni počasni predsjednik VZMŽ Zlatkuo Orsag, počasni zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić, predsjednik kluba veterana VZMŽ Ivan Novak te predsjednik DVD-a Sv. Martin na Muri, Branko Perčić.

IZvješće o zapovjedništvu je prezentirao sam zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, koji je između ostalog istaknuo da u prošloj 2017. godini na području naše županije bilježimo 1003 intervencije.

Skupština je poslužila i za podjelu mnogih priznanja, zahvalnica i diploma zasluženim vatrogascima, društvima i pojedincima. Tako su nagrađena vatrogasna društva koja su prema bodovanju osvojila jedno od prva tri mjesta. 

Znakovna priznanja za rad u vatrogasnoj zajednici su primili Đuro Hrašćanec, Ivan Horvat, Ivan Krištofić, Zlatko Orsag, Dragutin Trupković i župan Međimurske županije Matija Posavec.

DVD Vratišinec je ovom prigodom dobio plaketu za organizaciju 30.obljetnice rada i postojanja vatrogasnih veterana.

Foto: Ivan Kralj (facebook DVD Sveti Martin na Muri)