Impresivan broj ekipa čak njih 47 raspoređenih u pet kategorija (pomladak muški i ženski, mladež muški i žene, gosti)  sudjelovalo je na ovogodišnjem izdanju V. kupa za vatrogasni pomladak i mladež u Vratišincu.

Uistinu je bilo lijepo za vidjeti toliki broj djece i mladeži koja su se ponajviše radi natjecanja, ali i međusobnog druženja okupila na igralištu NK „Sokol“ Vratišinec. Prema viđenom i ove nas godine na raznim natjecanjima čekaju žestoke borbe između ekipa jer su pokazana zavidna znanja i vještine. U najbrojnijoj kategoriji pomlatka muški bez prevelikih iznenađenja. Unazad nekoliko godina glavnu bitku vode mališani iz Donjeg Mihaljevca i Vratišinca koji su zauzeli prvo odnosno drugo mjesto dok se na treće mjesto smjestila ekipa Nedelišće 1. U kategoriji pomlatka žene najspretnijom i najbržom ekipom pokazale su se članice DVD-a Sveti Martin na Muri ispred ekipe iz Donjeg Mihaljevca na drugom i ekipe DVD Belica na trećem mjestu.

U kategorijama mladeži suverena vladavina dječaka i djevojčica iz DVD-a Gardinovec koji su svaki u svojoj kategoriji zauzeli mjesto pobjednika. Dečki su bili prvi ispred ekipa DVD-a Žiškovec na drugom te DVD-a Krištanovec na trećem mjestu dok su djevojke slavile ispred DVD-a Šandorovec na drugom i DVD-a Totovec kao trećeplasiranom ekipom.

Vrijedi napomenuti kako je po prvi puta na kup natjecanju nastupala i muška ekipa iz Austrije iz prijateljskog društva FF Ebreischdorf u kategoriji gosti te da je također po prvi puta na natjecanju nastupila ekipa iz druge županije, točnije Koprivničko-križevačke županije DVD Koprivnica čime ovo natjecanje dobiva na težini i kvaliteti.

Natjecanju su se ispred pokrovitelja Općine Vratišinec odazvali načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, ispred Vatrogasne zajednice Međimurke županije tajnik Nikola Besedić, predsjednik VZP-a grada Mursko Središće i općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec Marko Strojko te ispred poduzeća Vatropromet iz Zagreba Goran Radojčić koji su nanizali niz pohvala domaćinu za organizaciju, ali i ekipama koje su se natjecale. Ovom prilikom DVD Vratišinec od FF Ebreichsdorf na poklon je dobio signalizaciju za vježbu mladeži na čemu im od srca zahvaljujemo.

Koliko je ljubav velika pokazao je zapovjednik DVD-a Vratišinec Mihael koji je na originalan način pred velikim mnoštvom tijekom proglašenja zaprosio svoju vatrogaskinju Antoniju.

Na kraju zahvala u ime organizatora i domaćina DVD-a Vratišinec Općini Vratišinec i Međimurskoj županiji, svim sponzorima i donatorima te na kraju najveća hvala svim članovima koji su dali puno svog slobodnog vremena da se 5. kup Vratišinca organizira na vrhunskom nivou.

Fotografije

Share Button