Četvero članova DVD-a Vratišinec 28. travnja 2018. godine bilo je u jednodnevnom posjetu prijateljima iz Austrije (FF ebreichsdorf) na njihovim danima otvorenih vrata. Kao i svaki put do sada članovi DVD-a Vratišinec rado su se odazvali pozivu prijatelja iz Austrije. Čitav dan bio je ispunjen aktivnostima vezanima uz vatrogastvo.

Članovi DVD-a Vratišinec imali su prilike isprobati rad s hidrauličkom opremom (škarama, razupiračima i dr.), sudjelovali na visinskim vježbama, rukovati s mnoštvo druge vatrogasne opreme te isprobati vozila koje posjeduju članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ebreichsdorf. Jedna od vježbi bila je testiranje za dišne aparate. Cilj vježbe bio je odraditi određene zadatke pod naporom unutar 15tak minuta, a naši članovi pokazali su se vrlo kondicijski spremni što dokazuje da su zadatke odradili i do 7 minuta ranije od predviđenog.

Ovom prilikom DVD Vratišinec na poklon je dobio detektor za ugljični monoksid na čemu od srca zahvaljuju svojim dugogodišnjim prijateljima iz Austrije.

I ovog su se puta članovi DVD-a Vratišinec vratili iz Austrije puni pozitivnih dojmova, s ciljem da određene vještine i znanja iz Austrije prenesu i na ostale članove Društva.

FOTO

Share Button