U razdoblju od 19.2. do 4.3. 2018. godine DVD Vratišinec bio je domaćin osposobljavanja za zvanje vatrogasac i vatrogasac I.klase. Predavanjima i vježbama prisustvovali su polaznici VZP grada Mursko Središće i općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec te polaznici VZP općina Dekanovec-Domašinec-Podturen. Predavanja su se održavala u vatrogasnom domu u Vratišincu, dok su se vježbe održavale kod OŠ Vratišinec.

U subotu, 10.3.2018. s početkom u 15 sati održao se i ispit. Ispitu je prisustvovalo 18 polaznika za zvanje vatrogasac i 10 polaznika za zvanje vatrogasac I.klase. Uz već gore spomenute zajednice ispitu su prisustvovali i 2 polaznika iz VZP općina Belica-Mala Subotica-Orehovica i 1 polaznik iz VZG Čakovca. Svi kandidati uspješno su položili ispite i vježbe te tako stekli nova zvanja.

Predavači:
Taktika – M.Kanižaj
Sprave i oprema – R.Meglić
Tehnička služba – T.Faić
Ustroj vatrogastva – N.Besedić
Gorenje i gašenje – H.Novaković
Preventiva – D.Kovačić
Vježbe – M.Grbavec i A.Perčić

Prisutnima su se obratili ispred VZP grada M. Središće i općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec predsjednik Marko Strojko, ispred općine Vratišinec načelnik Zdravko Mlinarić, te ispred ispitne komisije tajnik VZMŽ Nikola Besedić i predsjednik ispitne komisije Mladen Kanižaj.

foto.

Share Button