U subotu, 03. ožujka s početkom u 19 sati Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec održalo je 92. redovnu godišnju skupštinu. U prepunoj dvorani Doma kulture “Dr. Vinko Žganec” uz domaće članove i uvažene goste vatrogasnog i političkog kruga okupili su se i prijatelji vatrogasci iz 16-tak prijateljskih društava te predstavnici Udruga koji su svojom nazočnošću uveličali istu.

U iscrpnom izvješću Upravnog odbora i zapovjedništva kojeg je pročitao zapovjednik Društva Mihael Grbavec moglo se čuti da je Društvo u 2017. godini zabilježilo 32 intervencije, najviše tehničkom karaktera (ispumpavanja vode i sl.) što je posljedica klimatskih promjena. Društvo broji 46 članova starijih od 18 godina, od čega 15 žena i 31 muškarac te 18 članova vatrogasnog pomlatka i 24 članova vatrogasne mladeži na koju su izrazito ponosni. Tijekom godine Društvo je aktivno sudjelovalo na svim vrstama natjecanja, a tijekom godine ukupno je osvojeno 17 pehara od čega su 12 pehara osvojili članovi vatrogasnog pomlatka i mladeži čijem je radu posvećena osobita pažnja. S ponosom ističu da je 2017. godina najtrofejnija u povijesti Društva koje neprekidno djeluje od 1926. godine. Uz nastupe na brojnim natjecanjima Društvo je u protekloj godini bio organizator  IV. kup natjecanja za pomladak i mladež, 19. natjecanja uporabom podzemnih hidranata, seminara za suce VZMŽ, 30. obljetnice vatrogasnih veterana VZMŽ i dr.

Skupština je iskorištena za podjelu priznanja i odlikovanja. Darija Lukačić, Barbara Škvorc i Antonija Perčić primile su uvjerenje HVZ o osposobljenosti za voditelja vatrogasne mladeži. Specijalnost pri tehničkim intervencijama stekli su Andrija Kvakan, Petar Perčić i Bernard Podgorelec. Zvanje vatrogasne časnice stekla je Antonija Perčić. Spomenice za 10 godina primili su: Vanesa Obadić, Samanta Grbavec, Ines Srnec Kvakan i Zdravko Mlinarić, dok je spomenicu za 60 godina dobrovoljnog i požrtvovanog rada primio zamjenik predsjednika Branko Mađarić. U znak zahvalnosti zapovjednik Mihael Grbavec i predsjednik Stjepan Kozar uručili su mu poklon iznenađenja povodom proslave velikog jubileja od 60 godina rada. Skupština je na prijedlog Upravnog odbora za novog člana prihvatila Maria Goričanec.

Pozivu na skupštinu odazvao se i načelnik Općine Vratišinec Zdravko Mlinarić, ispred Vatrogasne zajednice Međimurske županije i VZP grada Mursko Središće i općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec Marko Strojko, u ime vatrogasnih veterana Međimurske županije Ivan Govedić, Marijan Trstenjak ispred prijateljskog DVD-a Ebreichsdorf iz Austrije, Goran Radojčić ispred poduzeća Vatropromet.

Ovom prigodom članovi DVD-a Vratišinec na poklon su od prijatelja iz Austrije dobili 20tak vatrogasnih kaciga za mladež i komplet svjetlosne i zvučne signalizacije za kombi vozilo koje su nabavili u 2017. godini.

FOTO

 

 

Share Button