Intervencija 1 – dojava u 15:47

Nakon prvog olujnog nevremena koje je pogodilo područje naselja Vratišinec zaprimili smo dojavu o porušenom stablu na relaciji Vratišinec-Žiškovec.

5 članova DVD Vratišinec sa dva vozila odma kreće na intervenciju te smo na spomenutoj relaciji ukolonili nekoliko stabla koje su u potpunosti ili djelomično zatvorile kolnik te je promet bio prekinut. Iz smjera Žiškovca raščiščavanje je vršio DVD Žiškovec.

Nakon što su uklonjena stabla (cca 10 komada) poslani smo na lokaciju Vratišinec- Štrukovec (nastavak ulice Brodec). Na toj lokaciji uklonjeno je 5 stabala.

Prije povratka u spremište još su provjereni ostali pravci.

Na relaciji Vratišinec – ulica Gmajna prema nogometnom igralištu uklonjena su dva stabla.

 Intervencija 2 – dojava u 20:31

Nakon drugog olujnog nevremena koje je pogodilo područje naselja Vratišinec zaprimili smo dojavu o porušenom stablu na relaciji Vratišinec-Žiškovec.

6 članova DVD Vratišinec sa dva vozila odma kreće na intervenciju te smo na spomenutoj relaciji ukolonili 3 stabla koje su u potpunosti ili djelomično zatvorile kolnik te je promet bio prekinut. Prije povratka u spremište još su provjereni ostali pravci.

U ulici Brodeca kod kućnog broja 119 nalazimo porušeno stablo oraha koje je nanijelo manju materijalnu štetu na vrtu kod kućnog broja 117. Isto stablo je uklonjeno.

Pozivom od JVP ponovno smo upućeni na relaciju Vratišinec-Žiškovec zbog ponovne dojave o porušenim stablima. U razgovoru sa djelatnicima PU Međimurske ustanovljeno je da se radi o većoj količini lišća i sitnih grana koje ne ometaju prolazak vozila.

 O potrebi čišćenja prometnice upozoreni su djalatnici „Tegre“ i „Pavlica“ koje smo nakon raščiščavanja zatekli na terenu.

 Ukupno je utrošeno 34 sata rada.

received_10211661206077296

izvor: Mihael Grbavec 

 

Share Button