Tužna vijest brzo se proširila Vratišincom ovog nedjeljnog jutra. Prestalo je kucati srce najstarijeg vratišinskog vatrogasca Augustina Čisara.
Nakon duge i teške bolesti bitku s bolešću izgubio je čovjek koji je većinu života posvetio vatrogastvu, radu s mladima, a pod njegovim vodstvom ostvaren je i najbolji rezultat Društva, osvajanje trećeg mjesta na Republičkom natjecanju u Splitu 1981. godine.
Naš Gusti kako su ga svi zvali rođen je 30. srpnja 1935. godine. 1953. godine pristupa DVD-u Vratišinec te biva član društva sve do zadnjeg dana. Te 1953. godine završava tečaj za vatrogasca, 1968. za vatrogasca I.klase dok mu je 1999. godine dodijeljeno zvanje počasnog višeg vatrogasnog časnika.
Dobitnik je niza odlikovanja bivše države, spomenica za 10,20,30,40,50,60 godina članstva u društvu, zlatne i srebrne vatrogasne medalje, a ove godine iako shrvan bolešcu uspio je smoći snage da primi odlikovanje HVZ.a za posebne zasluge na 90. obljetnici djelovanja i postojanja DVD-a Vratišinec.
U Društvu je Gusti obnašao funkcije blagajnika i tajnika te je kako smo već spomenuli bio mentor ekipama pomladka dugi niz godina.
Općina Vratišinec 2009. godine Gustiju je dodijelila “Pećat Općine Vratišinec” za nesebičan rad i doprinos razvoju vatrogastva i rukometa u Vratišincu čiji je dugogodišnji član uprave i nadzornog odbora.

Posljednji ispraćaj dragog nam brata vatrogasca, prijatelja bit će u ponedjeljak, 26. rujna 2016. godine na mjesnom groblju u Vratišincu s početkom u 16 sati.

Gusti neka ti je laka ova međimurska gruda uz vatrogasni pozdrav – VATRU GASI BRATA SPASI.

izvor: Andrija Kvakan

Share Button