U subotu, 20. kolovoza po iznimno lijepom vremenu u Žabniku, pod domaćinstvom DVD-a Sv. Martin na Muri održano je 18. po redu natjecanje uporabom podzemnog hidranta VZP grada Mursko Središće i općine Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec. Svrha ovakve vrste natjecanja je pokazati spretnost petero članova kako efikasno srušiti metu, odnosno u stvarnim uvjetima ugasiti požar pomoć podzemnog hidranta. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 42 petine podijeljene u 4 kategorije, seniori muški i ženski te mladež muški i mladež žene.

DVD Vratišinec istome se odazvao s 6 ekipa i to: dvije ekipe u kategoriji seniori muški, dvije ekipe u kategoriji seniori žene i dvije ekipe mladeži muški. Tako u najbrojnijoj kategoriji ekipa “muški 1” s najbržim vremenom natjecanja osvaja 1. mjesto i to već petu godinu za redom. Ekipa “muški 2” zauzela je 12 mjesto. “Žene 1” po sedmi put za redom osvajaju 1. mjesto dok “žene 2” osvajaju odlično 4. mjesto. U kategoriji mladeži prva ekipa DVD Vratišinec osvaja 7. mjesto, a druga ekipa zauzima 6.mjesto i pehar za najbolje vrijeme vježbe u toj kategoriji.

Natjecanju su prisustvovali ispred općine Sv. Martin na Muri načelnik Franjo Makovec, ispred VZMŽ zapovjednik Mladen Kanižaj, ispred VZP zapovjednik Mihael Grbavec i predsjednik VZP ujedno i domaćin Krunoslav Colar.

Share Button