U subotu, 21. svibnja po izrazito lijepom vremenu na stadionu NK“Sokol“ u Vratišincu održan je 3. kup Vratišinca za pomladak i mladež. Na vrhunski pripremljenim stazama snage je odmjerilo ukupno 27 ekipa odnosno 270 mladih vatrogasaca podijeljenih u četiri kategorije; pomladak muški, pomladak ženski te mladež muški i mladež žene.

U najbrojnijoj kategoriji pomladak muški gdje je ukupno nastupilo 11 desetina prvo mjesto osvojili su mališani iz Donjeg Mihaljevca ispred ekipe domaćina na drugom mjestu i ekipe iz DVD-a Novakovec na trećem mjestu. U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su djevojčice iz Goričana, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Donjeg Mihaljevca, a pehar za treće mjesto i brončana medalja pripala je ekipi Peklenica 1.

U kategoriji mladež žene nastupilo je ukupno pet ekipa. U vrlo izjednačenoj borbi  prvo mjesto pripalo je DVD-u Sveta Marija. Na drugo mjesto plasirala se ekipa iz Sv. Martina na Muri ispred ekipe Selnice na trećem mjestu.

U muškoj kategoriji uvjerljivu pobjedu odnijela je ekipa DVD-a Vratišinec ispred ekipe iz Podturna na drugom mjestu. Treće mjesto pripalo je ekipi iz Gornjeg Kraljevca.

Valja napomenuti da je domaćin osigurao medalje za sve prisutne natjecatelje.

Ova vrsta natjecanja bila je samo „generalna proba“ za sve desetine za nadolazeće Županijsko natjecanje VZMŽ koje će se 28. svibnja održati u Palinovcu.

DVD Vratišinec pokazao se kao vrstan i ugodan domaćin za što je prilikom proglašenja  primio pohvale načelnika Općine Vratišinec Zdravka Mlinarića. Natjecanju je nazočio ispred VZMŽ tajnik Dragutin Trupković, ispred VZP grada Mursko Središće i općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec tajnik Marko Strojko, koji je također pohvalio rad i organizaciju domaćina na 3. kup natjecanju, ispred Općinskog vijeća Općine Selnice predsjednik Radovan Zadravec, zamjenica načelnika Općine Vratišinec Milena Granatir i mnogi drugi uvaženi gosti. Goste je ispred domaćina pozdravio zapovjednik Društva Mihael Grbavec.

Na samom kraju DVD Vratišinec zahvaljuje Općini Vratišinec na pokroviteljstvu natjecanja, sudačkoj komisiji na fer i korektnom suđenju, domaćim članovima na radu i požrtvovnosti za organizaciju istog, te svima ostalima koji su na bilo koji način doprinjeli da se u Vratišincu po treći put zaredom održi natjecanje za pomladak i mladež.

Share Button