U subotu 17. svibnja na igralištu nogometnog kluba „NK Sokol“ Vratišinec održano je prvo prednatjecanje pomlatka i mladeži VZP grada Mursko Središće i općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec u organizaciji dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratišinec.  Unatoč što je prethodnih dana padala obilna kiša, DVD Vratišinec kao domaćin uspio je uspješno organizirati staze za vježbu pa i samo natjecanje što je pohvalio i sam tajnik zajednice Strojko Marko.

Na natjecanju je ukupno nastupilo 12 desetina, odnosno 120 mladih vatrogasaca podijeljenih u četiri kategorije; pomladak muški, pomladak žene, mladež muški i mladež ženski. Najbrojnija kategorija bila pomladak muški u kojoj je nastupilo ukupno 5 desetina, pomladak žene 2 desetine, mladež muški 2 desetine i po 3 desetine u kategoriji mladež ženski. U kategoriji pomladak žene prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Peklenica ispred ekipe DVD-a Mursko Središće. U kategoriji pomladak muški najspretnija ekipa bila je ekipa domaćina, DVD Vratišinec. Drugo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Mursko Središće 1, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD-a Gornji KraljevecPrvo mjesto u kategoriji mladež muški osvojili su članovi vatrogasne mladeži DVD-a Vratišinec ispred ekipe iz Murskog Središća. U kategoriji mladež žene prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Peklenica ispred DVD-a Vratišinec i Selnica.

Uz već spomenutog tajnika VZP Strojko Marka, natjecanje su posjetili i načelnik općine Vratišinec Mlinarić Zdravko, predsjednik općinskog vijeća Bukovec Antun te tajnik VZMŽ Trupković Dragutin. Zapovjednik VZP Grbavec Mihael ujedno i glavni sudac natjecanja pozdravio je sve prisutne, pohvalio sudačku komisiju na fer i odličnom suđenju te svim ekipama zaželio puno uspjeha na nadolazećom županijskom natjecanju pomlatka i mladeži VZMŽ u Dunjkovcu, kako bi što bolje predstavili VZP grada Mursko Središće i općina Selnica, Sv. Martin na Muri i Vratišinec, a i svoja matična dobrovoljna društva.

Na samom kraju valja spomenuti kako je domaćin osigurao pehare za sve ekipe, jer kako su tajnik i zapovjednik VZP spomenuli: „Svi prisutni natjecatelji su pobjednici“.

više fotografija..

Rezultati prednatjecanja

IMG_2271 IMG_2285

Share Button